חג הפסח מתקרב ולצד הניקיונות והקניות, התפריט לשולחן ליל הסדר מטריד לא מעט משפחות. לכבוד החג צריך לבשל הרבה, לגוון ובעיקר להיות מדוייקים שחלילה אווירת החג לא תיפגם. כמובן, בנוסף לכל זה יש את מחסום הכשרות, שמאתגר את הבישולים שלנו לקראת ערב החג. אז רגע לפני שאתם נכנסים למטבח, אנו גאים להציג שלושה מתכונים מנצחים, טעימים ומיוחדים של בשלנים מקומיים, שיהיה לכם טעים וגם כשר.

חברת נציגות ההורים בחולון, אודליה צריקר, אומנם איטלקיה, אך ביום שהתחתנה ביקשה מחמתה ההודית ללמוד את כל סודות המטבח ההודי הבריא והייחודי. לכבוד החג היא מכינה בטטה ווארה (כופתאות בקמח חומוס) חריפה ומלאה בטעמים שאת התבלינים עבורה תוכלו למצוא בחנויות המתמחות בבישול הודי:

בטטה וארה - כופתאות בקמח חומוס

בטטה וארה | צילום פרטי

מצרכים: קמח חומוס; בצל גדול; 4 תפוחי אדמה; 3 שיני שום; כוס אפונה; כוסברה; פלפל ירוק; פלפל שאטה טחון; זרעי כמון ואבקת כמון; זרעי חרדל; כורכום; קארי; כמון; גאראם מסאלה; אבקת כוסברה; מלח; שמן זית; ושמן לטיגון.

אופן ההכנה: קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בסיר עם שמן זית וזרעי כמון, מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה, פלפל ירוק קצוץ, כף שטוחה של כורכום, כף שטוחה של קארי, רבע כפית פלפל שאטה טחון, חצי כפית כמון, רבע כפית גאראם מסאלה, רבע כפית אבקת כוסברה ומלח לפי הטעם.

לערבב טוב ולהוסיף רבע כוס מים. לחתוך לקוביות את תפוחי האדמה לאחר שבושלו מראש ולהוסיף לסיר עם כוס אפונה שחוממה מראש מעט. את התערובת שהתקבלה לערבב היטב ובכלי אחר לערבב. בכלי אחר לערבב קמח חמוס עם מים, מעט מלח, פלפל שאטה, כורכום, כמון וזרעי חרדל ולערבב היטב לנוזל סמיך. את התערובת מהסיר לקרוץ לכדורים, לטבול בנוזל הקמח ולטגן.

אושפלו - הגרסה הפרסית

חנן לוי מוכר בחולון כפעיל חברתי בולט שתמיד מוכן לסייע למשפחה במצוקה, להעביר סלי מזון ולארגן עוד אירוע בהתנדבות. בשעות הפנאי המעטות שלו הוא אוהב לבשל ויש לו כישרון לאוכל פרסי עליו גדל בבית הוריו. לכבוד חג הפסח הוא מכין אושפלו מנצח עם הצעת הגשה מרהיבה:

מצרכים: חצי קילו בשר אדום טחון עם שומן; קילו אורז; חצי כוס שמן קנולה; 4  ראשי שום; 5 גזרים; 2 בצלים גדולים; פלפלים חריפים; ביצה; כמון גרגרים; כמון טחון; מלח; פלפל; כמון טחון; מרק עוף; חומוס גרגירים; משימורים; ואבקת שום.

אושפלו - הגרסה הפרסית | צילום פרטי

אופן ההכנה: לסיר גדול שופכים חצי כוס שמן, 2 בצלים קצוצים וגזר מגורד. את הבשר מערבבים בקערה נפרדת עם מלח, פלפל, מרק עוף וביצה, מערבבים היטב ומכינים קציצות אותן מניחים בקרקעית הסיר לבישול על אש קטנה.

את האורז מנקים היטב מעמילן ומשרים בקערה עם מים שמכסים אותו. לאחר שהקציצות מתחילות להתבשל מוסיפים את החומוס והאורז מלמעלה מבלי לערבב. בקערה נפרדת מערבבים כמון גרגירים, כף כמון טחון, כף פלפל שחור, כף מלח, 2 כפות מרק עוף ומערבבים עם כוס מים חמים.

את הנוזל שופכים לסיר ומוסיפים מים שיכסו את כל התבשיל, שום ופלפל חריף. מכסים את הסיר עם מגבת ומעליה מכסה, מבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות. אחרי כשעה כשהאוכל מוכן ניתן להפוך אותו לתוך קערה גדולה.

מצה בריי - הגרסה הטבעונית

מצה בריי אבל טבעונית

מרינה מדבדובסקי היא פעילה חולונית למען זכויות בעלי חיים, מפעילה בזאר שבועי של מוצרי יד שנייה לתרומה לעמותות וכמובן טבעונית מושבעת שגם בפסח לא נכנעת ומקפידה לא לאכול מזון מהחי. למרות זאת, היא לא מוותרת על המנה המסורתית של מצה ברייט ומכינה אותה בגרסה טבעונית.

מצרכים: מצות; בצל; פטריות; מים; כוס חלב שקדים; פפריקה; כורכום

מלח; ופלפל שחור טחון.

אופן ההכנה: חותכים מצה לחתיכות קטנות, שמים במים רותחים עד שהמצה הופכת להיות רכה והמים נספגים פנימה. לתערובת מוסיפים כוס חלב אורז שקדים, כפית פפריקה, כפית כורכום, כפית מלח וכפית פלפל שחור.

על מחבת נפרד מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים פטריות ואם רוצים אפשר גם ירקות ולאחר מכן שופעים את התערובת שהכנו, טיגון קצר ואז הופכים את המנה לטיגון מהצד השני.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו