אני שונאת שומר. ירק לא ברור שנראה כמו חייזר ויש לו טעם לא עלינו...
אבל הנה, שוב גיליתי את פלאי הבישול ואיך עם קצת חום (ואהבה) הופכים גם ירק שנוא למעדן מלכות. 

זה היה בטיול בסלובניה כשחיפשנו אוכל צמחוני והגישו לי שומר אפוי. זה היה בינוני אבל סביר. חזרנו לארץ ואמרתי לעצמי - אם אפיה הופכת שומר לבינוני, מה יקרה אם... 
מפה לשם אני מאוהבת בשומר צלוי, והנה המתכון לאנטיפסטי הכי שווה בסביבה. 

שומר צלוי. צילום: תום בעבור

מה צריך?

6-8 יחידות שומר

שמן זית בשפע

מלח, פלפל, סומק

לימון

איך מכינים?

את השומר שוטפים וחותכים לפרוסות ארוכות, מניחים על גבי תבנית מצופה בנייר אפיה.

מחממים תנור לחום גבוה (200+) ובינתיים מושחים את השומר בנדיבות בשמן זית ועליו מפזרים קצת מלח, קצת פלפל וקצת סומק.

צולים בתנור חם לפחות חצי שעה, עד שהוא שחמחם ורך.

מוציאים וסוחטים עליו לימון. מצויין כתוספת ירק לארוחה או בתוך כריך מפנק.

תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא.  בישול בריא אצלך בבית | סדנאות, שיעורים וקורסי בישול בריא | אוכל צמחוני וטבעוני טעים. 052-5012132 | אתר | פייסבוק