שישברק - כיסונים ממולאים בבשר טחון ועטופים במרק חומוס, תבשיל מיוחד מהמטבח הסורי המסורתי, אחד התבשילים המועדפים עלי, קערה שהיא ארוחה שלמה ומפנקת, בטח בימי הקור שפוקדים אותנו.

נכון, מדובר בתבשיל מושקע ורב שלבים. אני הלכתי עד הסוף וגם קילפתי את החומוס, שיגעון של אוהבי מטבח ואוכל אבל מהזן הוותיק. זה ממש לא חובה, אבל בעיניי ההשקעה משתלמת.

זה מאוד מעדן את התבשיל, וגם המראה. למביני עניין: אפשר לשחק עם מלית הכיסונים ולהחליף את הבשר במלית פטריות והרבה בצל מטוגן.

צילום: ריאן

שישברק

החומרים לבצק הכיסונים:

2 ק"ג קמח

3/4 כוס מים פושרים

2 כפות שמן

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד גמיש ונעים (לא דביק). נותנים לו לנוח כחצי שעה.

חוצים את הבצק לשניים, מרדדים את אחד החצאים לעובי הכי דק שאפשר, קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס, מניחים במרכז העיגול את המלית, מקפלים לשניים ומהדקים. מתקבל חצי ירח.

את הקצוות מפגישים יחד ומהדקים כך שנוצר מעין כובעון (נזירות).

את הכיסונים מניחים בצד על משטח מקומח. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר (יום־יומיים) או להקפיא.

זורקים למרק סמוך להגשה.

צילום: ריאן

החומרים להכנת מלית הבשר:

רבע קילו בשר טחון

בצל יבש גדול, קצוץ דק

4 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי

מלח

אופן ההכנה:

מטגנים בצל עד זהוב, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב ופירוק הגושים.

לאחר כחמש דקות מורידים מהאש ומצננים.

החומרים למרק:

2 כוסות חומוס מושרה ללילה עם הרבה מים וכפית שטוחה של סודה לשתייה

400 גרם בשר, חתוך לקוביות

2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים

8 שיני שום חצויות לאורך

צרור גדול של כוסברה קצוצה

כפית פלפל שחור גרוס

כפית כורכום

מלח

מעט שמן לטיגון

2 ליטר מים רותחים

אופן הכנת המרק:

בסיר למרק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד זהוב.

מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים יפה מכל הצדדים.

מוסיפים את השום החצוי ומטגנים יחד כ־4 דקות, מתבלים ומערבבים בעדינות, מוסיפים את המים הרותחים ואת גרגירי החומוס המסוננים, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.

מבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש או עד לריכוך הבשר.

בשליש האחרון מוסיפים את הכוסברה הקצוצה וממשיכים על אש קטנה.

אל תוותרו על השלב הזה, הוא מוסיף המון טעם בתוצאה הסופית.

סמוך להגשה מביאים את המרק לרתיחה, זורקים (בעדינות) את כיסוני הבשר ומבשלים יחד על אש עדינה (כדי שהכיסונים לא יתפרקו) כעשר דקות עד רבע שעה.

בעת ההגשה אפשר ומומלץ להוסיף כוסברה קצוצה טרייה.